Open Government

El concepte Open Government l’entenc com una línia de treball orientada a utilitzar la tecnologia web i les seves possibilitats de comunicació per posar a disposició dels ciutadans informació sobre el funcionament dels serveis públics i dels seus órgans de govern.

En aquesta línia, en el nou web municipal de l’Ajuntament de Badalona vàrem crear un apartat anomenat Govern Obert, en el que es van incorporat tots aquells nous serveis en aquesta línia.

Els aspectes que hem incorporat en aquesta primera versió del portal son:

  • Informació sobre el funcionament dels serveis públics - dades on-line, directament des dels sistemes informàtics municipals, sobre els serveis de manteniment de la ciutat (via pública, verd urbà, vehicles abandonats,etc…) y sobre el compliment de l’ordenança de civisme (Guàrdia Urbana).
  • Dades sobre els processos electorals – informació detallada en format gràfic i amb possibilitat de descàrrega en formats ofimàtics (excel) de les dades sobre el resultat de les eleccions a la ciutat.
  • Geoportal urbanístic – eina gràfica que permet accedir a tota la informació sobre el planejament urbanístic a la ciutat

Aquest projecte va representar un salt qualitatiu molt important a l’hora de posar a disposició dels ciutadans dades que els permetin valorar de forma objectiva el funcionament dels serveis públics, i un exercici de salut democràtica.

Diversos mitjans de comunicació es van fer ressó d’aquesta iniciativa

 

Projectes de Open-Government

.