Elitepad 1000 vs Elitepad 900

ElitePad 1000

Finalment ha arribat a les meves mans la nova tableta professional de HP, la ElitePad 1000. Han estat uns mesos d’espera degut a alguns problemes inicials que sembla que s’han presentat amb la fabricació, pero la espera ha valgut la pena.

Ja era fan de la ElitePad 900, per a mi ha estat una molt bona eina de treball durant gairebé un any. Valia la pena una certa pèrdua de prestacions respecte a un portàtil, per la revolució que significava el concepte 3 en 1, i poder utilitzar el criticat (per a mi un tant injustament) Windows 8 per a allò per al que el van dissenyar, per a permetre que un dispositiu tingui una interface diferent segons com s’està utilizant.

El nou ElitePad és encara molt millor. S’han mantingut les línies principals del disseny (tamany, color, connectors, aspecte). No ha estat necessari canviar els accesoris (dockstation, funda-teclat), tot serveix. I en no canviar l’aspecte, no es produeix l’efecte crida dels usuaris demanant el nou model. Es nota la experiència en entorns corporatius de HP.

Ha canviat el processador, d’un Intel Atom de 2 nuclis i 32 bits,  a un de la mateixa família Atom però amb 4 nuclis i 64 bits. I s’ha doblat la memòria, de 2 Gb a 4 Gb. El resultat és un millora molt important del rendiment. Arrencar l’equip es tres/quatre cops més ràpid que el model anterior. Comença a estar proper al temps d’un iPad. Problemes amb fitxers d’Excel grans, o amb la visualització de pdf, han desaparegut.

Una altra millora important son els butons externs d’arrancada del sistema. A la Elitepad 900, arrencar el tablet era un problema, ja que el botó superior era poc sensible, i de vegades havies d’estar intentant diversos cops fins a aconseguir-ho. La Elitepad 1000 ha millorat molt aquest boto, així com la tecla inferior, que deixa de ser mecànic per a estar incorporat al vidre de la pantalla com a una part sensible al tacte. S’ha incoporat també una llum en el frontal que avisa del temps que falta abans poguem tornar a arrencar l’equip en cas d’aturada (uns 30 segons). Aquesta millora és rellevant ja que abans mai es sabia quan es podia tornar a arrencar, generant una sensació d’anar tocant els botons sense obtenir resposta que era força molesta.

La resolució de la pantalla ha passat de WXGA(1280×800) a  WUXGA (1900 x 1200), un canvi substancial, així com els altaveus, que també  han millorat (sense arribar a ser res de l’altre mon encara).

La meva opinió es que HP ha fet un salt endevant important amb aquesta nova versió, i que ha fet els deures millorant aquells defectes del primer ElitePad. Penso que serà un producte del que sentirem parlar.

Especificacions tècniques Elitepad 900

Especificacions tècniques Elitepad 1000