Finalitzada la primera fase del desplegament de la xarxa municipal de fibra òptica

Aquesta setmana ha finalitzat la primera fase del pla de desplegament de la xarxa municipal de fibra optica de l’Ajuntament de Badalona

Més de 25 Km de fibra per connectar 23 edificis municipals, entre oficines centrals, oficines de districte, centres de serveis socials, centres cívics, arxius, teatres, biblioteques,.. Un gran projecte que ens ha portat gairebé dos anys de treball, i que ara donem per acabat en la seva primera fase.
.
Ara faltarà trobar el suport per poder completar la xarxa amb els 11 centres que falten per connectar, entre ells 3 oficines de districte i dues biblioteques.

El projecte era crític pel funcionament de l’Ajuntament degut a que s’estava produint una situació realment molt greu en alguns centres, en els que treballen grups de fins a 25 persones, i que amb els actuals accessos de ADSL, no podien utilitzar els sistemes informàtics.

Cada cop més, la informàtica es necessària en el funcionament dels departaments municipals, sigui en els serveis socials tramitant ajuts, com en l’àmbit cultural, o en la realització de tràmits amb els ciutadans. Deixar una seu sense capacitat d’accedir als sistemes, o amb una velocitat insuficient, es condemnar el centre a funcionar de manera deficient. Tanmateix, l’impacte de la espera interminable davant d’una pantalla d’un treballador municipal, o que un ciutadà haguès d’esperar cinc minuts per a fer-se un volant d’empadronamento el que es pitjor, que s’hagi de desplaçar al centre de la ciutat per a un tràmit, son coses que no son acceptables.

Amb aquest projecte solucionem aquest greu problema en el 70% dels centres municipals, i en nomès dos anys. I obrim tot un nou ventall de possibilitats que poden millorar els serveis municipals (utilització intensiva d’Internet, de formats multimèdia -videoconferència, videovigilància, etc…- o serveis de microinformàtica en xarxa -PCs virtuals-).

Tot plegat, es una molt bona herència que deixa aquest govern. Un treball de “clavegueres”, coses d’aquelles que no es veuen directament però que tenen un impacte molt gran.

-