Seguiment dels resultats electorals al web municipal de Badalona

El seguiment dels resultats electorals a la ciutat, i especialment en el cas de les eleccions locals, es un dels serveis que un espera obtenir del portal web municipal. Us adjunto informació sobre el que hem preparat.

El primer que hem de considerar es que les dades no son generades ni tractades per l’Ajuntament. El procès es gestionat pel Ministerio del Interior (MIR) i per la Junta Electoral Central. El que farem es oferir-les en un espai d’accès més senzill que el web del MIR, i en un format més atractiu.

Els representants de l’administració recolliran la informació de les meses electorals conforme vagi acabant l’escrutini, i la introduiran en els sistemes informàtics del MIR a través de PDAs. Això permetrà disposar de les dades del recompte parcial del conjunt de la ciutat amb molta rapidesa. Un cop finalitza el recompte de totes les meses de l’estat (i aqui ve el problema del temps), el MIR posa a disposició dels Ajuntaments la possibilitat de descarregar-nos els fitxers amb les dades per meses, amb el que podem fer el tractament per a oferir els resultats per barris i districtes. No podem donar una estimació fiable de quan estarà disponible aquesta informació, ja que depèn de moltes variables alienes. Dilluns 23 al matí amb seguretat. Informarem de quan està accessible a través de la pàgina principal del web, així com pel compte Twitter NouWebBDN .

La informació al web la trobareu a l’apartat de Govern Obert, o també a través d’una imatge al panell d’anuncis principal de la pàgina d’inici.

Coneix com serà el web dels resultats electorals” />

La informació que hi trobareu serà:

  • Diumenge 22 entre les 12 i les 20 h : nivells de participació conforme vagi avançant la jornada
  • Diumenge 22 a partir de les 20 h : resultats parcials del total de la ciutat actualitzats cada 10 minuts, fins que acabi l’escrutini, amb els percentatges i la distribució de regidors.

Un cop finalitzat l’escrutini a tot l’estat (es possible que dilluns al matí, si hi ha cap incidència), s’oferiran les dades de Badalona en diferents formats:

  • Un carroussel d’imatges amb els resultats finals, la comparativa amb les eleccions 2007, i els resultats 2011 de cada barri de la ciutat. Sense necessitat de fer cap clic, una visió complerta del resultat.

  • Un mapa de la ciutat amb els resultats per a cada barri o districte, així com la possibilitat de descarregar-se en formats pdf o excel les dades de detall dels resultats. Aquesta pàgina esta disponible a partir de l’enllaç Eleccions 2011 – Mapes i descàrregues.

Esperem que aquesta informació us sigui d’utilitat, i si teniu qualsevol proposta ja sabeu que disposeu de l’apartat “Ajuda’ns a millorar” en el que podeu fer-nos arribar els vostres comentaris. I recordeu que a partir de les 19:45h podeu fer un seguiment també a través de Televisió de Badalona www.rcb.cat i www. tvbadalona.cat

Salutacions, i sort.