Sobre l’autor

Professional de les TIC amb 22 anys d’experiència en empreses i organitzacions de primer nivell (10 en el sector privat i 12 en el sector públic), 15 d’ells en posicions de responsabilitat amb personal a càrrec.

En el sector privat, dos anys com a Cap d’Infraestructures IT amb rang de Director a Caprabo, en un sector molt tecnificat com de la gran distribució. En aquesta posició, vaig liderar projectes com la externalització dels serveis d’atenció a botigues (més de 62.000 casos anuals, un 30% d’alta criticitat de negoci), la implantació dels nous terminals portàtils (3.000 terminals Intermec), o els projectes de millora de les infraestructures de CPD (trasllat de CPD intern a housing, virtualització dels sistemes Windows o consolidació de storage). Responsable de la integració dels sistemes de Caprabo al CPD de Eroski en el procés de la adquisició de la companyia.

En el sector privat, he participat en el procés de liberalització de les telecomunicacions des de l’inici del projecte Retevisión fins a la venda a Ono, en diferents posicions de responsabilitat, amb nivell de Gerent. Màximes qualificacions a les valoracions de rendiment, becat per al programa de desenvolupament de directius de Retevisión, per a cursar estudis de PDD a l’IESE.

En el sector públic, he desenvolupat posicions de responsabilitat a algunes de les principals administracions catalanes, com la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i l’Ajuntament de Badalona. A l’Ajuntament de Badalona, com a Cap del Servei d’Informàtica, he liderat el procés de migració a l’administració electrònica, i la implantació del sistema de gestió de tributs amb SAP, aconseguint la primera instal·lació amb èxit d’aquest sistema .A la Generalitat de Catalunya he liderat el procés d’externalització dels data center de la Generalitat, en un projecte amb un pressupost de licitació de més de 400 milions d’€ treballant amb companyies d’outsourcing de primer nivell com IBM, HP i T-Systems.

En tots aquests àmbits, he estat al càrrec de sistemes d’alta criticitat, des de sistemes de gestió logística (magatzems), serveis de eCommerce (Capraboacasa.com), hospitals, serveis d’emergències, policials, call center de operadores de telecomunicacions, etc…

A nivell de formació, he compatibilitzat la carrera professional amb formació tècnica en enginyeria en telecomunicacions, així com diversos programes màster i de postgrau.

Com a característiques personals destacables, la capacitat per a gestionar equips de persones aconseguint canvis en les actituds, de liderar negociacions complexes en projectes d’outsourcing, i treballar en entorns de canvi constant.